Autobedrijf Duiven

Autobedrijf Duiven

Duiven is een dochteronderneming van het geweldige Groupements pour automobilfen (GVA) en leverancier van consumentenapparatuur.

Het mooie van Duiven is dat Duiven geen 'make or break' statement is. Duiven gaat door nadat de klanten zijn vertrokken. De klanten hebben niets te vrezen omdat ze bij Duper zijn weggegaan Ondanks het feit dat Duiven geen Duper-bedrijf is.

Duiven begon in 1989 met wegprogramma's. De eerste reeks Duives werd gelanceerd in Frankrijk en liep tot 1994. De tweede reeks ging van start in 1995 en duurde tot 2000. Sindsdien creëren de Duives een nieuw en verfrissend gezicht van kansen voor klanten.

De oprichting van Jeff's Car Company was een slimme zet, want Jeff's kon in een groot aantal automarkten worden gepositioneerd. Duiven ging in 1993 een samenwerking aan met verkoper Jeff's Chicago Motorcars en kocht zijn merk en producten voor verkoop via AutoUSA. Duiven breidde vervolgens het hele land uit en kocht showrooms en nieuwe autodealers in 1995. Duign kwam tot een overeenkomst met de maker van Corvette, GM, om zijn verkoopagent te zijn en hem het exclusieve recht te geven om Duvettes in de Verenigde Staten te verkopen. Dit grote succes leidde tot meer lokale nieuwe autodealers. Deze Duvettes waren niet zoals die in Stuttgart of misschien in Duitsland. Deze waren bijna het dubbele van de prijs. Maar de vraag was enorm.

De originele Duvettes waren bijna tien centimeter langer dan die van de Civic. Deze auto's waren met name geschikt voor executives in het middenkader en senior managers. Dit was de perfecte auto voor hen. Voor andere functies, vooral in verkoop en service, waren Duvettes uitstekend. Deze waren geweldig voor sessies omdat ze niet het uiterlijk van een echte sportwagen hadden. Ze waren aerodynamisch, gestroomlijnd en geladen met de nieuwste functies die je bij andere autobedrijven niet vindt. Deze kwaliteiten maakten ze geschikt voor leidinggevenden, docenten en studenten.

Vanaf de conceptie van de Duvettes in de latere jaren zestig werden er uiteindelijk veranderingen doorgevoerd. De eerste veranderingen vonden plaats in 1973, toen de lengte met een paar centimeter werd verminderd en er 50 inch banden op werden gezet. Er werden ook kleinere motoren beschikbaar gesteld, waaronder het gebruik van de kleinere en minder krachtige Duetec-motor. In 1978 werden de Star Sports en Coupé geïntroduceerd en werden ook enkele tweedeursmodellen geproduceerd. De carrosserievarianten bleven Duvettes, behalve dat de Duetec's alleen beschikbaar waren als Duvettes met een basismotor.

Maar bovenal werden er veranderingen aangebracht aan de carrosserie, die meer op een nieuwe kleur leek. In de Verenigde Staten werden de Duvettes gemaakt van zwart rubber, omdat verf voor lampcoating niet direct beschikbaar was. Ook was de lamellengrill verdwenen en werd vervangen door een verticale balk van plastic, die ook twee grote achterlichten op de achterklep had geplaatst. Ook werd het imprimatur van de Verenigde Staten Duvettes toegevoegd door de IRS, die Duvettes legaal beschikbaar stelde als fiscaal aftrekbare voertuigen.

De overwinning leek in het begin twijfelachtig. In het begin waren er gemengde beoordelingen, maar belangrijker nog, er waren er geen. Dit was een belangrijk jaar voor Duvettes. Het was voor Duvettes het eerste jaar dat de E 22-motoren van het merk grotendeels verloren gingen, wat uiteindelijk de verkoop dienovereenkomstig stimuleerde en ervoor zorgde dat ze naar de top klommen. het eerste jaar van de knappe en toch flexibele Duvettes was dan ook een heel goed jaar.

de zeilen waren hoger dan normaal op het lichaam van de Duette, wat een gelijkspel was voor de meeste Duvettes-enthousiastelingen. De vorm was aerodynamisch en liet de achterspatborden en het krachtige voorspatbord zien, wat resulteerde in de lage positie van de motorkap. De Duette was een Duvette, stoer en heel Amerikaans, heel passend voor de hardwerkende mannen en vrouwen die er elke dag mee naar hun werk sjouwen.